Ons team

Wij staan voor u klaar!

Ons toegewijde team van dierenliefhebbers staat klaar om uw huisdier de beste zorg te bieden. Elk lid van ons team brengt een unieke combinatie van ervaring, kennis en passie mee, zodat we samen een omgeving kunnen creëren waar uw huisdier zich veilig en geliefd voelt. 

Maak kennis met onze deskundige dierenartsen, zorgzame assistenten en het ondersteunend personeel dat zich elke dag inzet om de gezondheid en het welzijn van uw dierenvriend te waarborgen.

Wij kijken ernaar uit om u en uw huisdier te verwelkomen in onze praktijk.​

Onze Dierenartsen

Drs. Mariëlle Kip

Ik heb altijd al dierenarts willen worden. Het hebben van een eigen praktijk is dan ook een ‘dream come true’. Zeg nou zelf, wat is er leuker dan werken met dieren?

Mijn doel is om deze dieren zo goed mogelijk te begeleiden in hun hopelijk lange leven. Dit betekent ze beter maken als ze ziek zijn, maar ook zorgen dat ze zo comfortabel mogelijk zijn als ze ouder worden. Samen met de eigenaar zoeken we naar de beste weg om dit te bereiken.

Preventief is er al heel veel te bereiken door een goede verzorging en voeding, de gebitten netjes te houden en ze op tijd te vaccineren.

Mijn grootste passie is de dermatologie. Ik volg zoveel mogelijk cursussen en nascholingen op dit vlak en hoop daarmee een hoop patienten van hun jeuk en huidproblemen af te helpen. Daarnaast begeleid ik studenten diergeneeskunde, de dierenartsen van de toekomst!

Ik ben blij dat ik dit alles samen met mijn fantastische team kan doen, zonder hen is het onmogelijk om zo’n goede zorg te verlenen!

Ook thuis mogen de dieren natuurlijk niet ontbreken! Ik heb mijn paard Donna, mijn hond Bello en mijn kat Pip om lekker mee te rijden, wandelen en knuffelen.

Drs. Wigand van Osch

Ik ben in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, faculteit Diergeneeskunde. Van daaruit ben ik gaan werken in Rijswijk, in een gemengde praktijk. Dit betekent dat ik veel boerderijen en kinderboerderijen heb bezocht, en daar heb ik koeien en paarden behandeld.

Maar in deze praktijk kwamen vooral veel gezelschapsdieren, dus elke dag en avond zag ik een boel zieke katten, honden en konijnen.

In 2010 ben ik begonnen in Nootdorp, toen hier de dependance in de Dorpsstraat werd geopend. In de ochtenden begin ik meestal in Ypenburg, waar ik afspraken doe en operaties. Daarna ga ik naar de gezellige Dorpsstraat, waar ik met veel plezier al vele jaren werk!

Thuis zorg ik samen met Marielle voor onze hond Bello en kat Pip, en onze zoon Noah.

Drs. Silke Altmann

Ik ben in 2010 afgestudeerd aan de universiteit Giessen (Duitsland) en heb tot 2020 in verschillende praktijken en dierklinieken voor gezelschapsdieren in Duitsland gewerkt.

Vanwege de liefde ben ik 2020 naar Nederland verhuisd en woon nu met mijn man, mijn twee kinderen en mijn hond in Ypenburg.

Sinds juni 2023 werk ik nu met veel plezier bij dierenartsenpraktijk Ypenburg-Nootdorp. In de klinische praktijk ligt mijn focus op internistische geneeskunde van gezelschapsdieren, weke delen chirurgie, oogheelkunde en de behandeling van konijnen en knaagdieren.

De uitdaging om elk dier zo goed als mogelijk te behandelen, het omgaan met mens en dier en dat geen dag hetzelfde is maakt dat ik dierenarts zijn het mooiste beroep vind dat ik kan bedenken!

Onze Paraveterinairen

Tineke

Al meer dan 20 jaar werk ik als assistente bij dierenarts Ypenburg/Nootdorp en nog steeds met heel veel plezier.

Het zorgen voor dieren en het contact met hun baasjes geeft me veel voldoening en energie.

Binnen het werk heb ik veel interesses, maar vooral het begeleiden van dieren met overgewicht tijdens ons “weight watchers” programma vind ik erg leuk om te doen.

Tot ziens in onze gezellige praktijk!

Annemieke

Sinds 2010 maak ik deel uit van ons gezellige team. Mijn werk is heel afwisselend en dat maakt het zo leuk. Elke dag is anders. Regelmatig volg ik een nascholing om mijn kennis up to date te houden.

Eens per jaar mag ik het personeelsuitje organiseren, dat vind ik erg leuk om te doen. We hebben dan altijd een gezellige dag samen.

Ik woon in Nootdorp samen met mijn man en 2 kinderen. We hebben een superlieve hond, een Barbet genaamd Kik. Op donderdag komt hij vaak mee naar Ypenburg, hij ligt dan lekker te chillen achter de balie en komt regelmatig om een knuffel vragen.

Linda

Met mijn man woon ik in Nootdorp. Onze twee dochters zijn inmiddels uitgevlogen.

Mijn eerste ervaring in een dierenartsenpraktijk is al meer dan 50 jaar geleden. Die dag was een vuurdoop: keizersnede bij een schaap en de vrouwelijke dierenarts bracht mij ’s nachts om 1 uur pas weer thuis. Zij behandelde ook de dieren van dierenpark Emmen. Soms reden we door Emmen, met in de auto een cheetah die bijkwam uit de narcose! Ook hebben we eens een keizersnede gedaan bij een cheetah met 3 jongen. Alle 3 vrouwtjes en ze hebben de namen gekregen van de dierenarts, de assistente en mij. ( Liesbeth, Loes en Linda). Dat waren nog eens tijden.

Sindsdien heb ik in de praktijk veel meegemaakt en geleerd. Kennis houd ik bij door cursussen en nascholing. Jullie zullen mij voorlopig nog wel even blijven zien in beide praktijken. Het afwisselende werk met dier en mens maakt het werk zo leuk dat ik niets anders wil.

Vroeger heb ik regelmatig een nestje kittens ( perzen) gefokt. Hierdoor kregen we een behoorlijk aantal katten in huis. Ook hebben we eens een nestje honden gefokt met onze Grand Basset Griffon Vendeen. Nu hebben we onze 4 e GBGV waar we graag mee wandelen.

Ik hoop dat ik jullie door mijn jarenlange ervaring met raad en daad kan helpen en ondersteunen.

Amelie

Ik begon in maart 2021 met mijn eindstage bij Dierenartsenpraktijk Ypenburg-Nootdorp. Mijn diploma heb ik dat jaar ook in ontvangst mogen nemen. Ik ben ook super blij dat ik daar gelijk mocht blijven werken tot op heden!

Ik help graag met van alles mee zoals : het operatie programma, assisteren bij consulten, laboratorium diagnostiek, assisteren bij diagnostische beeldvorming, het begeleiden van paravets in opleiding,  en nog veel meer. Dat maakt mijn werkdag ook lekker afwisselend !

Na mijn werkdag word ik thuis opgewacht door mijn Australische herder genaamd Kenzo en mijn Ragdoll genaamd Bailey !

Mariska

Mijn naam is Mariska en ben van bouwjaar 1985. Sinds april 2005 ben ik werkzaam in deze dierenartsenpraktijk als paraveterinair. Na mijn eindstage ben ik op de praktijk blijven werken en ik heb na al die jaren nog heel veel plezier in mijn werk.

Naast mijn werk als assistente ben ik sinds 2012 tevens werkzaam als hondentrimster. Hiervoor heb ik dan ook de benodigde opleidingen en diploma’s behaald.

Samen met mijn man woon ik in het gezellige Delft en verwachten we in januari 2025 ons eerste kindje. Wanneer ik naast mijn werk en verplichtingen nog vrije tijd over heb, ga ik graag op pad met ons hondje Molly. Als trouwe metgezel gaat zij dan ook altijd mee naar het werk. Tevens geniet ik thuis van het gezelschap en het verzorgen van onze twee Rex-konijnen Marley en Pipje.

Wil je bij ons werken of stage lopen?
Bel 015-3614210