00 Juni Chipmaand!

chippenIn juni krijgt u 30% korting op het aanbrengen van een chip bij uw huisdier. Wij registreren u direct in de database van Backhome.

De chip is rijstkorrel groot en bevat een code welke met een chipreader kan worden afgelezen. Wanneer uw huisdier wegloopt kan uw dier worden gevonden en naar een dierenarts worden gebracht.

 

Wij lezen de chip af en in de database op internet vinden wij de gegevens die bij het registratienummer horen. Zo kunnen wij u snel opbellen en u verrenigen met uw zoekgeraakte huisdier.

Vanaf 1 april 2013 geldt er een chip- en registratieverplichting voor honden. Elke hond die er vanaf die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij één van de daarvoor aangewezen databanken. Bovendien is de eigenaar verplicht de registratie up-to-date te houden. Op deze manier wil de staatssecretaris Bleker van Economische Zaken de malafide en illegale hondenhandel aanpakken.

Behalve dat de overheid op deze manier misstanden in de hondenhandel kan opsporen en aanpakken, heeft het chippen en registreren ook voor de hond en zijn baasje een belangrijk voordeel. Mocht de hond onverhoopt kwijtraken en weer gevonden worden, dan kan hij dankzij de chip en registratie veel gemakkelijker thuisgebracht worden.

Kijk ook op www.chipjedier.nl