Dierenarts Marielle Kip

Ik ben geboren en getogen in Twente en altijd al dol op dieren geweest. In 1995 ben ik afgestudeerd als gezelschapsdierenarts. Daar heb ik ook mijn partner Wigand van Osch leren kennen. Na een aantal waarnemingen kon ik aan de slag bij dierenkliniek Erasmusplein in den Haag. Daarnaast heb ik nog gewerkt bij het asiel aan de Lozerlaan en bij dierenartsenpraktijk Bezuidenhout.

Eigenlijk vind ik alle aspecten van de diergeneeskunde leuk, maar mijn interesses liggen met name bij dermatologie (huidproblemen) en ik vind konijnen en cavia’s erg leuk en interessant. Ik volg graag nascholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied.

Ik vind het heel belangrijk dat dieren zich op hun gemak voelen in de praktijk. Met veel geduld en lekkere koekjes is vaak een hoop vertrouwen te winnen, waardoor de dieren minder gestrest zijn en beter te behandelen.

Ook thuis is er aan dieren geen gebrek: met onze hond uit Spanje en een kat is het een gezellige boel. Zo kan ik mijn 2 kinderen in een dierrijke omgeving laten opgroeien.