00 Met je hond de zomer in

Voorkom oververhitting bij je hondinnocence-1399631

Lekker naar het strand
Heerlijk: met dit warme weer je hond meenemen naar het strand. Houdt echter rekening met een aantal dingen:

  •  Op veel stranden mag je hond pas na 19:00 uur lopen.
  •   Zeewater is slecht om te drinken. Zorg dat je vers drinkwater bij je hebt en een drinkbak.
  •  Pas op dat je hond geen kwallen opeet! Het prikkelt aan de tong  en sommige honden blijven daarna zand oplikken.

Schaduw! Zorg dat hij zelf een koel plekje kan zoeken buiten de zon!
Water! Koel drinkwater moet natuurlijk altijd beschikbaar zijn!
Rust! Wandel niet te lang en zeker niet op het heetst van de dag!

Zand eten?
Je kan het je bijna niet voorstellen, maar er zijn veel honden die zand oplikken als ze op het  strand zijn! Dit zand kan zorgen voor verstopping in de darmen. De hond raakt ernstig  uitgedroogd en hij kan het zand niet meer uitpoepen.
Als je ziet dat je hond zand heeft opgegeten en hij gaat daarna braken, ga dan langs de dierenarts!

yellow-lab-swimming-1399869Lekker zwemmen
De makkelijkste manier voor een hond om af te koelen is een frisse duik in helder water!

Veilig zwemwater
Het veiligste water voor je hond om in te zwemmen is stromend water. Hierin kunnen blauwalg en botulisme zich niet goed ontwikkelen. Hoe warmer het water, hoe beter bacteriën er in kunnen groeien. Als je groen/blauwe plekken in het water ziet, laat je hond daar dan niet zwemmen.
Het lijkt leuk, maar een hond loopt wel met zijn blote voeten op het asfalt. Asfalt kan erg heet worden in de brandende zon. Bovendien bepaal jij het tempo en niet je hond! Rustig aan dus, en niet als het heet is!

Lekker fietsen?
Als je met warm weer wilt wandelen met je hond, kun je dat het beste doen in een bos. Gelukkig zijn we hier gezegend met een aantal prachtige bossen, waar je hond ook nog eens lekker los mag lopen! Ideaal om een lekkere wandeling te maken.

Boshond bos

Als je met warm weer wilt wandelen met je hond, kun je dat het beste doen in een bos. Gelukkig zijn we hier gezegend met een aantal prachtige bossen, waar je hond ook nog eens lekker los mag lopen! Ideaal om een lekkere wandeling te maken.

 

Kortsnuiten oververhitblack-and-white-1364661
Juist de kortsnuiten hebben snel last van de hitte. Deze honden hebben door hun nauwe neusgaten en te lange gehemelte normaal al moeite met ademen. Als ze erg moeten hijgen, zwelt de keel hierdoor op en krijgen ze het nog benauwder! Het is belangrijk dat deze honden bij warm weer binnen blijven op een koele plek en zich niet te druk maken.

Vooral kortsnuit honden raken snel oververhit bij dit weer. Een bodycooler kan ervoor zorgen dat je hond minder last heeft van de hitte. Lekker koel!

 

hond autoMoet je hond mee in de auto? Let dan op dat hij het niet te warm krijgt!
Natuurlijk moet je hond wel eens mee in de auto, ook als het warm weer is.Bedenk altijd wel, dat een hond zijn warmte niet zo makkelijk kwijt kan als mensen.

Een hond kan niet zweten. Hij koelt zijn lichaam door te hijgen en zijn tong naar buiten te laten hangen. Als je hond overmatig hijgt, dan heeft hij het waarschijnlijk warm! Stop dus wat vaker en zorg voor voldoende ventilatie.

Laat je hond nooit achter in je auto! Ook niet in de schaduw en ook niet met een raampje een stukje open. Voor je het weet, is je auto veranderd in een oven en raakt je hond oververhit.
Ieder jaar bezwijken honden onder deze omstandigheden. Hij wordt suffig, zijn tong wordt donkerder van kleur. Als zijn temperatuur boven de 42 °C komt, zullen zijn organen uitvallen. Uiteindelijk sterft de hond.

 

ijsje voor je hondhondenijsje
Voor een ijskoude snack heb je niet veel nodig:
1.Een handvol brokjes
2.Een kauwstaafje
3.Een bekertje water
Doe de brokjes in het water en zet het kauwstaafje er midden in.
Zet een uurtje in de vriezer en geef aan je hond. Ze vinden het heerlijk om hier aan te likken! Niet teveel geven natuurlijk, dan kunnen ze er last van krijgen. Je kan ook een Kong vullen met yoghurt en invriezen.

*** FIJNE ZOMER ***