00 Senioren check maand

DSC_1390 (002)In de maand November willen wij meer aandacht besteden aan alle oudere honden en katten onder ons.

Wist u dat? Een hond vanaf de leeftijd van 8 jaar een senior is en dat dat bij grote rassen zelfs al vanaf 5 jaar is. Dit betekent natuurlijk niet dat alle honden op deze leeftijd ouderdomsklachten ontwikkelen.

Katten worden vanaf een leeftijd van 8 jaar senior genoemd. Al worden katten van deze leeftijd nog niet als oud gezien. Toch gaan de jaren tellen en kunnen katten van deze leeftijd last krijgen van kwalen die bij de oude dag horen.

U kunt uw huisdier helpen zo lang mogelijk gezond te blijven door goede verzorging, de juiste voeding en voldoende beweging.

Daarom in de maand november bieden wij u een seniorenconsult aan tegen een gereduceerd tarief €120,- en ontvang daarbij een kleinverpakking sanimed voeding gratis.

Tijdens dit consult (twv €145,-) krijgt uw dier een volledige gezondheidscontrole door de dierenarts, wij luisteren naar het hart en de longen, voeren een uitgebreid urineonderzoek (strip, sg, microscopisch onderzoek) uit en nemen bloed af voor een onderzoek, hierbij controleren we de lever, nier, glucose, electrolyten en globuline waarde. Tevens ontvangt u dan van ons een kleinverpakking sanimed voeding.

 

Meest voorkomende problemen bij het ouder wordenDSC_1391 (002)

  • Verminderde nier- en leverfunctie.
  • Tandsteen en loszittende tanden/kiezen.
  • Suikerziekte.
  • Verminderd zicht, gehoor en reukvermogen.
  • Spijsverteringsproblemen.
  • Artrose.

Het is niet gezegd dat een ouder dier altijd ziek wordt, vele dieren blijven lange tijd gezond of worden nooit ziek. Maar het is goed te weten dat bepaalde problemen vaker worden gezien bij oudere dieren. Tegenwoordig kunnen ook veel van deze kwalen behandeld worden.

Belt u met de praktijk voor het maken van een afspraak

  • Locatie Ypenburg 015 361 42 10
  • Locatie Nootdorp 015 310 18 66

Deze seniorencheck is voor honden van kleine tot middelgrote rassen vanaf een leeftijd van 8 jaar, voor grote rassen vanaf 5 jaar. En katten vanaf een leeftijd van 8 jaar oud.

 

Credits voor onze eigen dierenarts Wigand van Osch welke ons bord in Nootdorp aan de Dorpsstraat steeds weer van leuke tekeningen voorziet.