00 Vaccinatie beleid tijdens de Corona crisis (COVID-19)

vaccine-medicine-health-81071Door de snelle ontwikkelingen rondom COVID-19 merken wij dat er bij diereigenaren veel vragen zijn hoe zij hun huisdier het beste gezond kunnen houden. Hierover willen wij u graag adviseren.

Laten we voorop stellen dat de persoonlijke zorg voor alle coronapatiënten en het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus op dit moment de allerhoogste prioriteit verdient. Voor dierenartsen betekent dat, dat we de diergeneeskundige zorg voor huisdieren veelal moeten beperken tot de zorg die strikt noodzakelijk is. Maar we mogen daarbij de preventieve zorg voor onze huisdieren zeker niet vergeten, denk bijvoorbeeld aan vaccineren.

Hieronder vindt u een overzicht van situaties (voor hond, kat en konijn) waarvoor wij u adviseren de vaccinatie niet over te slaan of uit te stellen, maar om telefonisch contact met ons op te nemen voor het plannen van een afspraak.

Wij geven u graag een vaccinatieadvies-op-maat. Binnen onze praktijk werken wij volgens de laatste richtlijnen van het RIVM zodat u ons op een veilige manier kunt bezoeken voor de beste zorg voor uw dier.

 

Heeft u een hond, neem dan telefonisch contact met ons op in onderstaande situaties:

Vaccinatie situatie:

  • Vaccinatie pup 6, 9, 12 weken leeftijd -> Niet uitstellen -> bel ons voor een afspraak.
  • Vaccinatie op de leeftijd van 1 jaar oud -> Niet uitstellen -> bel ons voor een afspraak.
  • Jaarlijkse vaccinatie volwassen hond -> Uitstel is in enkele gevallen mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een hond niet of minder is beschermd -> bel ons voor advies.
  • Rabiës vaccinatie -> Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een hond niet mee kan naar het buitenland of een bloedtest volgende keer herhaald moet worden -> bel ons voor advies.

Heeft u een kat, neem dan telefonisch contact met ons op in onderstaande situaties:

Vaccinatie situatie:

  • Vaccinatie kitten 9 en 12 weken leeftijd -> Niet uitstellen -> bel ons voor een afspraak.
  • Vaccinatie op de leeftijd van 1 jaar oud -> Niet uitstellen -> bel ons voor een afspraak.
  • Jaarlijkse vaccinatie volwassen kat -> Uitstel is in enkele gevallen mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een kat minder is beschermd -> bel ons voor advies.
  • Rabiës vaccinatie -> Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een kat niet mee kan naar het buitenland of een bloedtest volgende keer herhaald moet worden -> bel ons voor advies.

Heeft u een konijn, neem dan telefonisch contact met ons op in onderstaande situaties:

Vaccinatie situatie:

  • Vaccinatie jong konijn vanaf 7 weken leeftijd -> Niet uitstellen -> bel ons voor een afspraak.
  • Jaarlijkse vaccinatie volwassen konijn -> Uitstel is mogelijk, maar kan tot gevolg hebben dat een konijn minder beschermd is -> bel ons voor advies.

 

Naast vaccineren is het ook belangrijk dat honden en katten regelmatig worden ontwormd en worden beschermd tegen vlooien en teken.  U kunt met ons telefonisch bespreken wat u het beste kunt gebruiken en leggen dit dan voor u klaar, dit om een bezoek aan ons zo kort mogelijk te houden.

Ook tijdens deze crisis blijft voorkomen beter dan genezen. Valt uw huisdier binnen een van de bovengenoemde situaties of heeft u andere vragen over de zorg voor uw huisdier? Bel ons beer vaccinerenvoor advies op maat en nuttige tips hoe u gezondheidsrisico’s kunt beperken. Wij helpen u graag!

Uw dierenarts en assistentes staan voor u en uw huisdier klaar.

Blijf gezond