00 Waar moet ik op letten als ik een pup kies?

U bent opzoek naar een nieuw dier, waar u een deel van uw leven mee samen zult leven. Wat u dan natuurlijk niet wilt is dat u een dier koopt welke gezondheidsproblemen geeft. Het is niet mogelijk om te voorspellen wat de gezondheid van een dier in de toekomst doet, maar u bent degene die bij het zoeken naar een leuke huisgenoot al kan selecteren op (onder andere) gezondheid.

Waar kunt u op letten ter beoordeling van de gezondheid van een aankomend huisdier? Het is helaas niet te realiseren om u als toekomstige eigenaar alle handvatten mee te geven voor het bepalen van een volledig gezond dier, maar wel is het mogelijk een aantal punten voor u op een rij te zetten, welke sowieso ongezond zijn. Op basis hiervan krijgt u beter inzicht in de gezondheid van uw nieuwe huisgenoot en kunt u vroegtijdig uw keuze goed overwegen dan wel veranderen.

Let bij de aankoop van een dier ALTIJD op de volgende punten:

Normaal: wanneer alle groene checkpunten van toepassing zijn

Ongezond: wanneer een of meerdere van de rode checkpunten van toepassing zijn

Kunt u alle hokjes bij “Normaal” aanvinken? U mag er vanuit gaan dat er niet direct problemen zullen optreden die terug te voeren zijn op al aanwezige infecties of aangeboren problemen die van de buitenkant waarneembaar zijn.

Echter, veel kenmerken zijn bij uw bezoek aan de fokker helaas niet goed te beoordelen, beding daarom dat u met het dier vóór aankoop naar een dierenarts kunt voor een aankoopkeuring!

De dierenarts kan ook andere problemen vaststellen of uitsluiten zoals aangeboren problemen met het hart.

checklist puppy
Klik op lijst voor downloaden van printversie